Důvody přesunutí koncertů z roku 2020 na rok 2021 - KATAPULT

Přejít na obsah
Katapult doporučuje:





Tiskárna, která tiskne stejně
dobře, jako Katapult hraje!

*************************
AKTUÁLNÍ AKCE

Reedice legendárního alba z roku 1980





NOVINKA V E-SHOPU

CD/LP NOSTALGIA

Senzační úspěch jede dál
3CD Katapult essential (Zlatá kolekce)

Důvody přesunutí koncertů z roku 2020 na rok 2021
Autor: Oldřich Říha   Datum: Pondělí, 7 Září, 2020
Z důvodu „vyšší moci“  /pandemie Covid -19/ a dále Mimořádných opatření MZČR platných od 1.9.2020, Katapult až do konce roku 2020 nebude vystupovat.
Po vzoru zahraničních kapel, které rovnou rok 2020 „odepsaly“ ze svých cestovních plánů, a také skupiny Kabát, která po prvním přeložení svého turné, napodruhé ho rovnou přeložila na rok 2021. A nyní je na řadě Katapult, aby přeložil svoje podzimní turné na rok 2021.

Katapult /nevystupuje od března 2020/ se chce vrátit na koncertní pódia v době normální, bez restrikcí, omezování a nařizování. Do doby, kdy jsme v dobré víře turné plánovali, uzavírali smlouvy a pojem pandemie Koronavir /Covid – 19/ vůbec neznali.


Základní fakta:

Máme před sebou další těžké období. Nevíme co se stane v období po začátku školního roku, nevíme, co stane v říjnu při souběhu epidemie chřipky s pandemii Covid-19. Nevíme co nám nařídí vláda. Víme ale, že z médií tečou informace o zvýšeném počtu nakažených, o akcích pro pár či více lidí, ze kterých se šíří nákaza klidně až do celého kraje, okresu či města. Je to pořád dokola.

Příklady: Pěvecký sbor v Jablunkově, klub Techtle-Mechtle, Činoherní klub Ústí nad Labem, Opera Národního divadla, ve sportovních klubech /hokej, fotbal/ a tak podobně./


Umělecké důvody:

Nikdy jsem si neuměl představit stav, který nyní od 1.září platí. Odehrát v uzavřených prostorech do hradby roušek plnohodnotný koncert plný energie a emocí, když nevidíte reakci lidí, řeč obličeje a řeč těla - nejde. Když nevidíte a neslyšíte, jak si lidé zpívají spolu s kapelou - někdy i chorálem - zpívá celé auditorium - nejde. Když nevidím v jejich tvářích radost, nadšení, někdy i smutek, nebo jak jsou dojmutí nad  příběhem té které písně, kterou s Katapultem v daném okamžiku doslova prožívají. Katapult je pro naše fanoušky lidové Národní divadlo - Divadlo snů. A to chci zachovat.


Ochrana zdraví:

Ve své povaze mám nastavenou vysokou míru odpovědnosti. Odpovědnosti za fanoušky, za pořadatele a jeho personál i za Katapult a jeho personál. Na Katapult chodí všechny generace, včetně těch nejohroženějších. Katapult není ke svým fanouškům lhostejný a záleží mu na jejich zdraví.

Při rockovém koncertu ve kvalitě, který popisuji výše v odstavci „Umělecké důvody“si je sundají už při první písničce a pokud někdo ne, tak to stejně nevydrží. Jsme všichni povinni chránit zdraví a životy lidí a bylo by na pováženou, kdyby po vystoupení nedejbože vzniklo "ohnisko" nákazy a vrhlo by to tak špatné světlo na pořadatele a Katapult.


Resumé:

Nacházíme se tedy v nečekané, velmi obtížné a pro všechny nás v bolestivé situaci. Proto  prosím o pochopení a zejména o spolupráci při překládání našich koncertů na období duben – listopad 2021. Pokud to někde nepůjde, je nutné koncert zrušit. S hlubokou pokorou Vás snažně prosím: nepřemlouvejte mne k výjimkám a jiným řešením. Ve Vašich významných divadlech nebo kulturních domech jsem si vždy cenil, že můžu hrát. Byl jsem na to hrdý. Zachovejte mi přízeň a stůjte při mně. Jsem připraven Vám to v budoucnosti oplatit.

Váš Olda Říha
Návrat na obsah