rozhovor_Katapult v Zádveřicích 2014 - KATAPULT

Přejít na obsah
Katapult doporučuje:





Tiskárna, která tiskne stejně
dobře, jako Katapult hraje!

*************************
AKTUÁLNÍ AKCE

Reedice legendárního alba z roku 1980





NOVINKA V E-SHOPU

CD/LP NOSTALGIA

Senzační úspěch jede dál
3CD Katapult essential (Zlatá kolekce)

ROZHOVORY
ZPĚT NA ROZHOVORY          
Katapult v Zádveřicích 2014
Autor: Jakub Malovaný Zdroj: Naše Podřevnicko Datum: Úterý, 29 Červenec, 2014
1. Koncert v Zádveřicích byl váš první koncert po kapelní dovolené. Jak jste si ji užil? Kde jste sbíral síly na další porci letních koncertů?

   Tak pozor! To byla výhradně jenom moje osobní "zdravotní" dovolená. Vypnul jsem prostě na 6 dní telefon, nezapnul počítač a věnoval jsem se pouze a výhradně manuální práci na chalupě /Šumava/. Už dávno totiž vím, že jedině manuální práce vytěsní z hlavy jakékoliv negativní myšlenky na problémy, které vznikají v kanceláři Katapultu při produkci našich koncertů. A že jich není málo, letos se obzvlášť velice nakumulovaly. Navíc mám ještě ten nejobyčejnější koníček; denně chodím po Šumave i15 kilometrů. Bomba!

2. Co se vám vybaví, když se řekne Fleret?
    Tak to už je vlastně legenda, Zdeněk Hrachový je srdcař a miluje svoji muziku, hrají hezké písničky a jak jsem slyšel, véééééélice dobře!   

3. Ptám se také z toho důvodu, že Rocková noc pod hvězdami je akce, kterou Fleret pořádá. Nejde o typický festival, přesto mě zajímá, jaký máte k akcím tohoto typu vztah? Preferujete hraní na festivalech či dáváte přednost vlastním koncertům?

  Právě že k tomu netypickému festivalu jako je Rocková noc ten nejvřelejší. Katapult preferuje právě takovéhle menší "rodinné" festivaly. Snad je to i proto, že my už jsme vlastně rodinná kapela pro tři, možná že už i čtyři generace. Dáváme také přednost vlastním koncertům, to je je jasné a nabídku na menší festival neodmítáme. My vlastně ty veliké festivaly k ničemu nepotřebujeme. Pro Katapult jsou prostě nevyhovující ty rychlé přestavby mezi kapelami a už vůbec neděláme zvukovku před lidmi. Občas nějaký velký festival splní naši podmínku zvučit ráno ještě před otevřením a vstupem fanoušků, tak do toho jdeme. Ale jak říkám, vlastní koncert je vlastní koncert. Totální klid, všechno ve vlastních rukou a nakonec tříhodinový koncert.  To je naše parketa a to nás baví.  

 
4. Pokud se nepletu, tak Katapult oslaví v příštím roce úctyhodných 40 let existence. Co považujete za nejlepší a naopak za nejhorší okamžik té dlouhé dráhy?

  Naše začátky, v podstatě už v šedesátých letech a posléze vznik Katapult v sedmdesátých letech. Všechno bylo poprvé, vzrušující a bezstarostné. Šok, že se posléze můžeme živit rokenrolem. Žiju z toho pocitu dodnes. A nejhorší okamžik? Když mi umřeli oba celoživotní parťáci a kamarádi. Basák Jiří "Dědek" Šindelář a bubeník Tolja Kohout. Co dodat.....

5. Připravujete nějaké speciality v rámci oslav? Na co se můžou vaši fanoušci těšit?

  Hlavně naše klaické, celoroční turné - 80 koncertů -  RETRO TOUR 2015, 40let (1975 - 2015). Novinkové album na CD, doplněné DVD diskem, kde budou dobové retro záznamy z našeho života a koncertů. Dokonce mám v archivu němé, filmové záznamy na kameru 8mm. To bude bomba. Nechte se překvapit, už na tom pracujeme.

 
6. A na závěr mě zajímá, kam byste rád vaše příznivce pozval v rámci tohoto léta? Kam se těšíte? Co byste z vašeho rozpisu plného koncertů vypíchl?

   Bože, těšíme se na všechny naše koncerty. Těšíme se na to, že můžeme hrát rokenrol. Baví nás hrát v různých prostředích a ke každému koncertu přistupujeme s plnou odpovědností a péčí. Jedeme si pro úspěch a jedeme vzbudit emoce. A proto jsme schopni obětovat všechno. Všechno co děláme, musí být každý rok a vlastně každý koncert lepší a lepší. Kdyby tak fungoval svět jako Katapult, byli bychom v ráji. A věřte mi, že když je vlastně Katapult na jevišti, tak je v ráji.
Návrat na obsah