Ztracené léto 2021 - KATAPULT

Přejít na obsah
Katapult doporučuje:





Tiskárna, která tiskne stejně
dobře, jako Katapult hraje!

*************************
AKTUÁLNÍ AKCE

Reedice legendárního alba z roku 1980





NOVINKA V E-SHOPU

CD/LP NOSTALGIA

Senzační úspěch jede dál
3CD Katapult essential (Zlatá kolekce)

Ztracené léto 2021
Autor: Oldřich Říha   Datum: Středa, 5 Květen, 2021
Z důvodu vyšší moci /přetrvávající pandemie Covid - 19/ Katapult letos v létě a až do 17. září 2021 nebude vystupovat.

FAKTA:
Totálně rozporuplné informace z médií a plány na „rozvolnění“ naší vlády indikují, že koncerty s velkou návštěvností, pokud budou vůbec umožněny, mne vedly k tomuto důležitému rozhodnutí. /Všichni pořadatelé před již časem plánované koncerty na léto 2021 zrušili, nebo přesunuli na rok 2022/

Ekonom Mojmír Hampl napsal v Reflexu v březnu 2020: "Mysli na nejlepší, ale připrav se nejhorší", Více než rok se toho držím. Pokud naše vláda letos něco "uvolní" v oblasti koncertů, tak pro Katapult za nesplnitelných podmínek. Např.: omezení kapacity hledišť, oddělené sektory, roušky, respirátory, potvrzení o očkování, Covid pasy, QR kódy a Antigenní nebo PCR testy pro návštěvníky. A možná, že to všechno dohromady pro jeden koncert. Za těchto podmínek navíc nejde odvést kvalitní umělecký výkon. V podstatě tak ale nemůže fungovat kvalitně celá kultura..



OSOBNÍ DŮVODY
Jednoznačně se chci vrátit na jeviště až v době úplně normální, kdy bude moci Katapult opět předkládat fanouškům svoje osobité podání koncertů, což je především předání energie a emocí. Kdy v auditoriu uvidím stejně tak jako po celý můj hudební život - skákání, zpívání s sebou, rozesmáté tváře, objímání a třeba i polibky. Někdy taky i pláč a dojetí. A nakonec toho všeho -  standing ovation třeba v případě koncertů v divadlech.


LIDSKÝ FAKTOR
Pandemie postihuje v kultuře a zejména v oblasti živých koncertů všechny profese, včetně subdodavatelů potřebných k velkým Open air koncertů, také i mého technického personálu a koneckonců i hudebníků. Těm šťastnějším se podařilo sehnat stálé zaměstnání v oborech, které pandemie nepostihuje a v show- businessu už nevidí budoucnost. Branže je doslova rozprášena tragickým způsobem a každý se individuálně zachraňuje, jak jen to jde. Při případném restartu bude třeba hledat úplně jiné a nové lidi, bohužel pro ně a také pro mě, do nejisté budoucnosti. Všechno je nejisté a nic se nedá zatím plánovat ani pro rok 2022.


Děkuji Vám za Vaše porozumění a empatii v této historicky nebývalé situaci, jejíž vyřešení je zatím pro nás všechny, co pracujeme v kultuře v nedohlednu.

Oldřich Říha
Návrat na obsah